” Werken waar én wanneer je wil en werken op het allerhoogste niveau “

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van online marketing?

Beginnen jouw handen te jeuken als je een ondernemer hoort zeggen dat ‘het bedrijf wel wat meer klanten wil’? Weet jij precies wat er beter kan als je een social media kanaal ziet waarop de enige likes van de medewerkers zelf zijn? En ben je in je hoofd al een hele website aan het omgooien, omdat Google het bedrijf nog niet zo goed weet te vinden? Goud. We willen jou.

Werken bij Alona is leuk. De vrijheid zorgt voor blijheid, de collega’s zorgen voor elkaar en met zijn allen realiseren we groei. We werken elke dag om de hoge verwachtingen van onze klanten en van onszelf te overtreffen. Want alleen het beste is goed genoeg.

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hiernaast vind je onze actuele vacatures. Spreekt het je aan? Laat dan zeker van je horen! We vinden het leuk kennis met je te maken.

* Lees even verder om kennis te maken met je toekomstige collega’s. Dan heb je meteen een openingszin als je ze tegen het lijf loopt tijdens je sollicitatie op ons kantoor.

Actuele vacatures

Online
Marketeer

Startdatum: april/mei 2021

Vacature bekijken

Accountmanager New Business

Startdatum: april/mei 2021

Vacature bekijken

Social Media Expert

Startdatum: april/mei 2021

Vacature bekijken

Stagiaire marketing

Startdatum: januari/februari 2021

Vacature bekijken

Thijs van den Haak

Eigenaar

Als je bij Alona werkt, dan is het je allergrootste hobby om elke dag opnieuw de hoge verwachtingen van onze klanten én die van onszelf te overtreffen. Alona staat voor topkwaliteit. Voor elke dag nog beter worden in wat je doet.

En dan heb je ook nog eens de volledige vrijheid om te werken waar en wanneer je zelf wil. Ik geloof erin dat de combinatie van werken waar en wanneer je wil en werken op het allerhoogste niveau ervoor zorgt dat je altijd het maximale uit je dag haalt. Elke dag opnieuw.

Werken bij Alona is geweldig. Maar het moet wel bij je passen. Ben jij ’s ochtends meteen lekker op stoom als er geen directe collega naast je zit? Heb je de ruggengraat om elke dag het beste te geven wat je hebt? Mooi. Dan zien we je sollicitatie graag verschijnen!

Rick Waardenburg

Online Marketeer

Al vanaf mijn 17e onderneem ik. Ik weet dus heel goed hoe belangrijk online marketing is voor een bedrijf. Niet alleen voor een groot muziekplatform waar ik eigenaar van was, maar ook voor meerdere webshops. Met behulp van Google Ads is het mogelijk je bedrijf enorm te laten groeien. Ben ik niet bezig met mijn advertenties op Google, hang ik in de sportschool, hang ik lekker op de bank of eet ik (vegetarisch).

Dit vind ik leuk aan werken bij Alona

Ik heb alle vrijheid om mijn eigen expertise toe te passen, uit te voeren en te ontwikkelen. Dat vind ik heel prettig. En dat je kan werken waar en wanneer je wil. Vanuit huis, vanuit het buitenland, dat bepaal je zelf. Daarnaast heb ik ambitieuze collega’s met een hoop ervaring en kennis. Het is fijn dat je van elkaar kan leren.

De leukste klant…

… vind ik Kidsroom en 123Werkbladen. De eigenaren van beide bedrijven zijn heel betrokken en hebben kennis van zaken. Ze hechten veel waarde aan mijn advies — dat is altijd fijn. We ondersteunen ze met Google Ads en social media. Zo tof om daar je eigen succesverhaal van te maken!

Als ik een nadeel moet noemen aan werken bij Alona…

… is het dat je graag zo veel klanten tegelijk en heel goed helpt, dat het lastig is je aandacht goed te verdelen. Je planning moet strak zijn en pro-actief werken is echt nodig. Daarnaast is het wel fijn als je flexibel bent. Misschien dat je planning er nu fantastisch uitziet, maar soms gebeurt er iets onverwachts waardoor je je hele planning om moet gooien. Voor mij geen nadeel, maar het is wel iets waar je mee om moet kunnen gaan.

Favoriete werkplek

De mooiste werkplekken waren Taipei en Marrakesh. Werken vanuit een andere omgeving geeft je echt nieuwe inzichten en ideeën. En het is heerlijk om die in te zetten voor je klanten. Als ik in Nederland ben, dan werk ik het liefst vanuit mijn eigen huis of vanuit het Alona-kantoor in Baarn.

Linda Langhout

Online Marketeer

Met behulp van online marketing laat je een bedrijf groeien. Er zijn altijd meerdere wegen om ergens te komen, maar het is wel handig als je kan meten waar je succes vandaan komt. Mijn analytische brein is dan ook erg blij dat je met online marketing precies kan zien welke klik voor een aankoop heeft gezorgd. En het is al helemaal leuk dat mijn collega’s bij Alona en klanten dit enthousiasme delen.

Naast analyseren houd ik van sporten, koken en nieuwe dingen of plekken ontdekken. Ik besta uit creativiteit en spontaniteit. Overdag ben ik vooral aan het werk. Daarvoor, daarna of tussendoor maak ik mijn hoofd leeg door een stukje te gaan fietsen, hardlopen of wandelen, doe ik aan yoga of ga ik naar de klimhal of boulderhal. In de weekenden vind je me veelal op het terras, in de kroeg of ergens in de natuur.

Dit vind ik leuk aan werken bij Alona…

…De vrijheid om te werken waar en wanneer het op dat moment uitkomt. Ik heb vrienden in meerdere steden in Nederland en ben daardoor niet gebonden aan één plek. Ideaal dus dat ik mijn laptop op een terrasje in Rotterdam kan openklappen, daarna even langsga bij een klant, doorrij naar Nijmegen (waar ik momenteel woon), daar koffie kan drinken met een vriend of familielid en vervolgens een flexplek opzoek om nog even een paar uurtjes te knallen!

Doordat wij bij Alona allemaal flexibel werken, merk je dat iedereen een passie voor online marketing heeft en met veel discipline werkt. Het is dan ook extra leuk dat we één, soms twee, keer per week samenwerken in ons kantoor of afspreken voor een borrel of lunch.

De leukste klanten…

…Iedereen die net zo enthousiast is als ik! Het is fijn als klanten in jouw werk geloven en je jouw ding laten doen. Dan is het helemaal leuk als je de goede resultaten samen kan vieren. Goede (online) marketing is en blijft een wisselwerking en gelukkig heb ik veel contact met mijn klanten. Op dit moment is mijn favoriete klant DINERfabriek, een bedrijf in de thuisbezorgd-branche met écht lekkere en verantwoorde burgers. Ik ben recent met Facebook en Instagram advertising voor ze gestart en we vieren samen de goede resultaten.

Als ik een nadeel moet noemen aan werken bij Alona…

…dan moet ik een nadeel noemen over het vak online marketing. Eigenlijk zit je de hele dag ‘online’. Ik betrap mezelf er nog weleens op dat ik eerst door de feed van LinkedIn scrol, voordat ik ook echt aan mijn taak begin. Het is soms moeilijk om gefocust te blijven als je zo veel prikkels krijgt van het online-medialandschap en als dat ook nog eens je werk is. Hierdoor is social media of internet voor mij geen vrijetijdsbesteding en laat ik mijn telefoon vaak thuis als ik bijvoorbeeld met vrienden heb afgesproken of naar de kroeg ga. Anders ben ik voor mijn gevoel nog niet echt ‘vrij’.

Favoriete werkplek

…Ik vind het heerlijk om de drukte van de dag om mij heen te hebben. In Baarn of Eindhoven werken we in een kantoortuin waar meerdere bedrijven zijn gesitueerd. Dit zorgt voor veel dynamiek en dat houdt mij scherp. We komen 1 tot 2 dagen per week bij elkaar op kantoor, dus de overige dagen vullen we zelf in. Meestal werk ik zo veel mogelijk in cafétjes, kantoorruimtes, flexplekken en in de zomer lekker op terrasjes. Ideaal ook als je op klantbezoek gaat, dan zoek ik meestal een leuk plekje in de buurt op waar ik een middagje kan werken. Zo ontdek je ook steeds meer stukjes van Nederland!

Amy van der Lee

Online Marketeer

Tijdens mijn studie bestuurskunde kreeg ik er opeens een hele andere interesse bij, namelijk online marketing! Bij Alona heb ik de kans gekregen om praktijkervaring en een heleboel kennis op te doen. Het is erg flexibel werk waardoor ik het goed kan combineren met mijn studie, mijn nevenfunctie als raadslid en met mijn paard, waar ik in mijn vrije tijd graag mijn tijd besteed.

Dit vind ik leuk aan werken bij Alona

Ik vind het leuk dat het werken bij Alona erg afwisselend is. Ik heb veel verschillende soorten klanten, zij hebben allemaal een ander werkveld en andere wensen. Daarom is het belangrijk dat je je klanten leert kennen en erachter komt wat voor hun belangrijk is.

De leukste klant…

… vind ik Haagsche Dakwerken. De eigenaar is een nuchtere man die zegt waar het op staat. Daarom communiceer ik makkelijk met hem. Ook vind ik het leuk dat het werk voor deze klant erg weersafhankelijk is. Als het dus een weekend gaat stormen, weet ik zeker dat ik hem even spreek en dat ik extra mijn schouders eronder zet om te zorgen dat hij het erg druk krijgt!

Als ik een nadeel moet noemen aan werken bij Alona…

… is ook een voordeel, de flexibiliteit. Aan de ene kant kan je daardoor heel makkelijk plannen, maar aan de andere kant is het daardoor heel makkelijk om altijd beschikbaar te zijn voor telefoontjes, mailtjes et cetera, ook buiten de tijd die je voorgenomen had om te werken.

Favoriete werkplek

Mijn favoriete werkplek is gewoon lekker thuis! Hier heb ik een kantoor, maar soms is het gewoon ook erg lekker om vanaf de bank aan de slag te gaan. Ook naar het kantoor in Baarn gaan vind ik erg gezellig, want dan kun je tijdens het werk met iedereen bijpraten en sparren over de klanten. Maar eigenlijk is het overal goed werken waar er maar goede wi-fi is.

Karin Zoekmachine Specialist

Karin Fabricius

Online Marketeer

Resultaat boeken. Cijfers die de juiste richting in schieten is iets dat ik graag zie en waar ik blij van word. Bedrijven op weg helpen en zelf van verschillende bedrijven leren. Wat is hun visie en strategie? Ieders aanpak en motivatie heeft zijn eigen charme vind ik. Ieder bedrijf heeft zijn persoonlijke online marketingstrategie nodig en daardoor werk ik steeds met verschillende middelen en invalshoeken. Erg verfrissend!

In de praktijk houd ik me voornamelijk bezig met websites hoger in Google te krijgen door middel van adverteren, maar ook door website optimalisatie. Zo zorg ik ervoor dat de website van de klant ook zonder advertenties hoog in de zoekresultaten komt voor relevante zoekopdrachten. Hierbij kijk ik er niet enkel naar om de doelgroep op de website te krijgen, maar ook of de website zo goed mogelijk is ingericht voor conversies. Want wat heb je eraan als de doelgroep zich op de website bevindt als ze vervolgens hun weg binnen de website niet kunnen vinden?

Op meer persoonlijk vlak dans ik female hip-hop bij een dansschool en noem ik mezelf een amateur singer-songwriter.

Dit vind ik leuk aan werken bij Alona

Bij Alona ligt vertrouwen naar het personeel toe en een goede band en samenwerking tussen collega’s. Daarbij kan ik in dit bedrijf het beste uit mezelf halen, doordat ik de vrijheid krijg om zelf in te vullen hoe ik de klant het best kan helpen en tegelijkertijd wordt er meegekeken met de klant of alles naar verwachting en naar wens verloopt. Dit voorkomt dat je maar werkt om te werken en echt voor de resultaten gaat!

De leukste klanten…

Het leukst vind ik om een klant mee te nemen in mijn verhaal die er nog niet veel kaas van heeft gegeten. Je kunt zoveel beteken voor zo iemand en ze zoveel bijleren. Dat is dankbaar werk en je raakt echt geïnvesteerd in zo’n project.

Als ik een nadeel moet noemen aan werken bij Alona…

Doordat we allemaal veel op afstand werken en samen op kantoor zitten niet de norm is, moeten we ervoor waken dat we contact blijven houden met elkaar. Ik ervaarde in het begin dat de drempel ietsje hoger lag om een collega te bellen voor een (simpele) vraag dan hem aan zijn jasje te trekken wanneer deze tegenover me zou zitten.

Favoriete werkplek 

Microlab is een heerlijke plaats om te werken. Het is ruim en gezellig en je hebt meerdere werkplekken buiten ons kantoor. Bovendien hebben ze een dakterras met uitzicht over Eindhoven! Verder is thuiswerken ook erg fijn. Dit scheelt nu eenmaal in reistijd en zo hou je meer tijd over voor jezelf en wanneer je een privé-afspraak onder werktijd hebt, is het ideaal om thuis te werken.

Team Alona…