4.9
5/5
Winnaar FD Gazelle Award 2020, 2021, 2022 en 2023!

Hoe werkt Web Development?

Deze ingrediënten heb je nodig ​

Web Development is een verzamelbegrip dat staat voor alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken van een website. Een enorm ruim begrip dus dat meer uitleg vergt. De disciplines die vallen onder webdevelopment zijn:

 • Grafische vormgeving: integreren van de huisstijl, ontwerpen van elementen, kleuren bepalen, etc.
 • Usability: de website moet er goed uitzien, maar moet ook goed werken. De UX van een website moet juist staan om zo de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid goed neer te zetten.
 • Programmeren: HTML-codes, plug-ins, API-koppelingen en andere technieken die komen kijken bij het maken of onderhouden van een website zijn noodzakelijk om een website goed werkend te maken.
 • Onderhoud: websites zijn nooit af en moeten altijd onderhouden worden vanwege updates of andere trends & ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat onderhoud noodzakelijk is en blijft.

Een website laten maken is leuk, maar werkt die ook goed? Webdevelopers werken vaak samen met SEO, SEA en social media afdelingen doordat zij korte lijntjes moeten hebben voor het inrichten voor de technische aspecten van een website. De voorkant van een website kan hartstikke mooi zijn, maar wat nou als de website niet geïndexeerd wordt door Google, of dat alle tools niet goed ingesteld zijn om de data te analyseren. Dat is natuurlijk erg zonde!

Binnen Alona Marketing hebben we alle vier de disciplines: 

Om de perfecte mix te creëren en de klant tot in perfectie te helpen kunnen wij heel gemakkelijk schakelen tussen de disciplines en kunnen onze specialisten ook altijd met een passende oplossing komen. 

Dit kunnen we voor je betekenen.

Uniek, maar met de juiste aanpak

naamloos_19_img

CRO.

CRO (Conversion Rate Optimization), of in het Nederlands conversie optimalisatie. CRO is het optimaliseren van je website of webpagina op een manier waardoor je met tweaken van bijvoorbeeld content, wijzigen van kleuren of buttons toevoegen de conversie kunt verhogen. Met andere woorden: het verbeteren van het conversie percentage van een website waardoor uit hetzelfde aantal bezoekers meer conversies gehaald kunnen worden.

Dit is mogelijk met de data van je website en bepaalde analyses. Benieuwd hoe wij dit doen?

naamloos_19_img

Hosting.

Dit is het huren van een stukje opslag op een server waar de bestanden van je website zijn opgeslagen. Deze server staat dag en nacht in verbinding met het internet en zorgt er eigenlijk voor dat jouw website werkt. Je hebt hosting nodig voor je website, maar ook wanneer je wilt e-mailen met je eigen domeinnaam.

Je kunt je domeinnaam vergelijken met een straatnaam en het adres dat mensen kunnen bezoeken. Hosting is in die regel dan het lege appartementencomplex, want met hosting deel je een server met andere gebruikers óf heb je een gebouw voor jou alleen.

naamloos_19_img

Design.

Het oog wil ook wat. Je website is je visitekaartje, je etalage, je uithangbord. Past dit niet bij je bedrijf en je klant, dan is je bezoeker nog sneller weg dan jij ‘rood kruisje’ kan zeggen. Wij maken overzichtelijke, helder gestructureerde websites met de juiste uitstraling.

Een website die als functie heeft om te kopen ziet er in de basis anders uit dan een website waarop je wil informeren. 

 

Het eerste contactmoment is daarom dus vaak het belangrijkste, want eerste contactmoment van een bezoeker is jouw website. De eerste indruk valt of staat met een juist ontwerp, je website is het visitekaartje van je bedrijf.

naamloos_19_img

Development.

Zeker als het even misgaat in de techniek, en wanneer je ook nog eens net in een belangrijke afspraak zit of voor langere tijd afwezig bent, is het een geruststellende gedachte dat je kunt bouwen en vertrouwen op de rust en zekerheid van specialisten. De webdevelopers van Alona zijn ervaren en gespecialiseerd in een of meerdere onderdelen. Op het juiste moment de juiste persoon aan het roer om jouw website en dus bedrijfsdoelen te verzekeren van een top performance?

Onze websites breiden we heel gemakkelijk uit. Wil je een kaartje van Google Maps tonen, een menukaart toevoegen, beginnen met bloggen of zorgen dat mensen zich aanmelden voor je nieuwsbrief? We regelen het voor je.

naamloos_19_img

Webshops.

Een webshop is een winkel dat producten of goederen verkoopt op het internet. Je kunt het vergelijken met een fysieke winkel dat zijn producten nu alleen nog maar online zal aanbieden via een website of applicatie.

Het voordeel van een webshop is dat klanten hun producten kunnen bestellen via een aanzienlijk sneller proces.

  Een webshop heeft een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  • Software: de online winkel moet gehost worden via webwinkel software
  • Betalingen: betalingen moeten veilig zijn en dit soort trajecten moeten juist afgehandeld worden. Vaak gebruikt men hiervoor: Mollie of Paypal.
  • Logistiek: in de basis zullen de producten vanuit de fabrikant naar het magazijn gestuurd worden om vanuit daar weer naar de klanten te sturen. Dit kan ook op tal andere manieren, maar dit is in de basis de meest gebruikt manier.
  naamloos_19_img

  Onderhoud.

  Website onderhoud is enorm belangrijk om je online winkel op een juiste manier te laten lopen. Het internet slaapt niet en is 24 uur per dag online, zo ook jouw website. Om bezoekers en Google tevreden te houden is het noodzakelijk dat je website dus ook altijd werkt.

  Voor wat voor soort websites doen wij onderhoud:

  • Websites
  • Webshops
  • Wordpress
  • Woocommerce
  • Op maat gemaakt CMS 
   
  Vaak hebben mensen daar geen kaas van gegeten, maar dat geeft niet. Daarvoor heb je webdevelopers die daar kennis van hebben en die ervoor kunnen zorgen dat je website werkt en voor altijd blijft werken.

   

  Wat voor onderhoud kunnen wij voor jou doen:

  • Updaten van CMS-systemen
  • Updaten van plug-ins
  • Betrouwbare hosting
  • Optimalisaties voor jouw CMS
  • Veiligheid op je website
  • Back-up van je website en mail

  Benieuwd naar wat wij kunnen doen aan onderhoud voor jouw website? Neem contact met ons op en we bespreken de samenwerking met een op maat gemaakte oplossing.

  We maximize digital growth for.

  Let’s maximize digital growth Together
  with nICK.

  Nick Knoops.
  Webdevelopment & CRO specialist

  Klant worden bij Alona Marketing in 7 stappen

  stripe_yellow

  1. Telefonische intake

  Telefonische kennismaking waarin jij aan onze marketing expert vertelt met welk Marketing-vraagstuk je graag geholpen zou willen worden.

  3. Strategie bepalen

  Met onze specialisten bepalen een strategie op maat voor jullie bedrijf.

  5. Specialist

  Om jouw doelstellingen te halen sluiten Vak-specialisten (bijv. SEA, SEO, Social Media) aan tijdens de samenwerking.

  stripe_yellow

  7. Maandelijks overleg

  We laten je graag zien wat we precies voor je doen. Elke maand neemt jouw Growth Manager je mee door de cijfers en krijg je een kijkje achter de schermen. Ook blikken we vooruit op de planning van volgende maand.

  2. Afspraak

  Persoonlijke afspraak waar we dieper ingaan op jouw vraag en onze oplossing. Dit doen we met een uitgewerkt plan en bijbehorende doelstellingen.

  4. Offerte

  Je ontvangt van ons een Offerte op maat; na akkoord gaan we direct aan het werk en ontvang je van ons een planning voor de eerste maanden.

  6. Livegang campagnes

  Als we de online strategie voor jouw bedrijf hebben vastgesteld, zorgen we ervoor dat de online campagnes zo snel mogelijk LIVE gezet worden.

  Klant worden bij Alona Marketing in 7 stappen.

  stripe_yellow

  1. Telefonische intake

  Telefonische kennismaking waarin jij aan onze marketing-expert vertelt met welk Marketing-vraagstuk je graag geholpen zou willen worden.

  2. Afspraak

  Persoonlijke afspraak waar we dieper ingaan op jouw vraag en onze oplossing. Dit doen we met een uitgewerkt plan en bijbehorende doelstellingen.

  3. Strategie bepalen

  Met onze specialisten bepalen een strategie op maat voor jullie bedrijf.

  4. Offerte

  Je ontvangt van ons een Offerte op maat; na akkoord gaan we direct aan het werk en ontvang je van ons een planning voor de eerste maanden.

  5. Specialist

  Om jouw doelstellingen te halen sluiten er ervaren vak-specialisten (bijv. SEA, SEO, Social Media) aan tijdens de samenwerking.

  6. Livegang campagnes

  Als we de complete online strategie voor jouw bedrijf hebben vastgesteld, zorgen we ervoor dat de online campagnes zo snel mogelijk LIVE gezet worden.

  stripe_yellow

  7. Maandelijks overleg

  We laten je graag zien wat we precies voor je doen. Elke maand neemt jouw Growth Manager je mee door de cijfers en krijg je een kijkje achter de schermen. Ook blikken we vooruit op de planning van de volgende maand.