Wat zijn zoekwoorden en welke heb jij nodig?

Om een antwoord te krijgen op de vraag wat zijn zoekwoorden, is het goed om te weten waarvoor je ze precies gebruikt. Zoekwoorden hebben te maken met SEO. SEO, een alom bekende marketingterm. Iets met Google en, inderdaad, zoekwoorden toch? Klopt, maar dat stopt het natuurlijk bij lange na niet mee. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wanneer je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt of wilt beginnen, wil je daarmee online goed gevonden worden. Dat kan via zoekmachines zoals Google kortweg op twee manieren: via betaald adverteren, ook wel SEA genoemd, of door organische optimalisaties, SEO dus. Organisch houdt dus in dat je op ‘natuurlijke’ wijze gestaag bouwt aan de stijgende zoekresultaten die relevant zijn voor jouw onderneming. Wat zijn de beste zoekwoorden? Dat is volledig afhankelijk van jouw bedrijfstak en dienstverlening.

Wat zijn zoekwoorden die bijdragen aan je vindbaarheid?

Organische optimalisatie vergt kennis en bovenal geduld. Precies om die twee redenen kiezen veel ondernemers voor SEO uitbesteden. Naast dat het specialistenwerk is, duurt het ook even voordat je de vruchten plukt van SEO. Maar als het dan eenmaal zover is, heb je er ook langdurig plezier van. Bij SEA is het net andersom. Betaal je om op bepaalde zoekwoorden te adverteren, heb je direct resultaat. Maar stop je met adverteren, ben je ook meteen niet meer zichtbaar op die voor jouw bedrijf zo belangrijke zoekterm. Veel bedrijven kiezen liever voor het een óf het ander, meestal vanwege het beschikbare budget. Maar het is juist (op termijn) relatief gezien stukken voordeliger om SEO en SEA te combineren. Ze liggen behoorlijk in elkaars verlengde in het behalen van online resultaten. Voor beide heb je namelijk goede zoekwoorden nodig die aansluiten op jouw tak van sport. De zoekwoorden vormen de rode draad door je content die volledig gericht is op jouw dienstverlening en producten. Wat zijn de beste zoekwoorden? Zoekwoorden die ergens op slaan, maar die natuurlijk ook een zoekvolume hebben

Wat zijn zoekwoorden en hoe achterhaal je ze?

Iedere ondernemer wil met zijn of haar producten of diensten hoger in Google komen. Vaak wordt gedacht dat de beste zoekwoorden al zo druk bezet zijn, dat er geen resultaat meer te halen valt. Maar zo werkt het niet helemaal met SEO. Bovendien moet je creatief weten om te gaan met voor jouw relevante zoektermen. Wat zijn de beste zoekwoorden?

Ook Google wordt steeds uitgebreider en slimmer, maar dan moet je wel weten hoe je daar handig gebruik van kan maken. Alle uitgevoerde zoekopdrachten worden door zoekmachines in kaart gebracht. Op die manier valt ook te achterhalen hoe vaak er per maand op zo’n zoekterm wordt gezocht, ook wel het zoekvolume genoemd. op deze zoekintenties wordt de content, zoals als tekst en afbeeldingen, op jouw website ingericht en afgestemd. Dit zoekvolume wordt door marketeers van een SEO bureau achterhaald via software als SEMrush of Keyword Planner. Hiervan zijn ook gratis versies te gebruiken, maar dan wel met beperkte mogelijkheden.

Wat zijn zoekwoorden voor een slimme SEO-strategie?

Wat zijn zoekwoorden waarmee je op een slimme manier je concurrentie te lijf kunt gaan? En hoe zit het met die hoge zoekvolumes waar al veel concurrentie op zit? Kun je daar als kleine of nieuwe ondernemer nog tussenkomen of tegenop boksen? Jazeker!

Er bestaat namelijk zoiets als short tail zoekwoorden en long tail zoekwoorden. Short tail zoekwoorden zijn zoektermen die meestal bestaan uit één of twee zoekwoorden. Dit zijn de meer generieke termen met hoge volumes en grote concurrentie. Long tail zoekwoorden zijn zoektermen met 3 of meer zoekwoorden. Soms ook volledige zinnen. Dit valt veel specifieker en unieker te maken, gerelateerd aan jouw business. Het maandelijks zoekvolume is hierop dan wel stukken lager, maar ze converteren stukken beter richting de zeer specifieke zoekintentie van je doelgroep.

Wat zijn de beste zoekwoorden volgens een SEO-specialist?

Natuurlijk komt er met echt goed scoren met SEO meer kijken dan weten wat zoekwoorden zijn en deze inzetten. Het inzetten van content is pas het begin. Ook technische elementen zoals je paginasnelheid en het uitbouwen van de zogeheten autoriteit van je webpagina zijn bepalend om een goede ranking in de zoekposities te behalen én te behouden. Zoals gezegd, SEO is langdurig specialistenwerk. Laat je helpen door erkende bureaus met een goede staat van dienst en ervaar zelf een enorme verhoging van je conversies dankzij SEO.