Misschien heb je de term landingspage al voorbij zien komen, maar is het nog niet helemaal duidelijk wat het inhoudt of wat de voordelen hiervan zijn. Wij van Alona Marketing vertellen je graag meer. Wat is een landing page eigenlijk? Een landing page is de eerste webpagina waar jij terecht komt als je naar een website gaat. Dit kan komen doordat je op een advertentie hebt geklikt of via een zoekopdracht op Google. 

Wat is het doel van landing page marketing?

Het is erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je landing page er aantrekkelijk en goed werkend uit ziet. Als een websitebezoeker precies kan vinden vinden wat hij of zij zocht, gaan ze sneller over in een conversie. Iedere website heeft een andere doel voor zijn landingspagina. Heb je een webshop? Dan wil je graag dat een product verkocht wordt. Ben je een klantenservice? Dat wil je graag dat mensen hun vraag kunnen stellen of een antwoord op hun vraag kunnen vinden. 

De voordelen van een landing page

  • Met een landing page kun jij je bedrijfsdoelstellingen halen. 
  • Het geeft inzichten in de A/B testen
  • Het verbetert jouw website! 
  • Wist je dat een landing page kan bijdragen aan een hogere kwaliteitsscore in Google Ads-campagne?

Wat moet een goede landing page hebben?

Heb jij momenteel een landing page maar weet jij niet of die voldoet aan een goede landing page? Bij een landing page moet je ervoor zorgen dat het gericht is op jouw specifieke doelgroep. Het moet voor een websitebezoeker gelijk duidelijk zijn wat die persoon op jouw website kan doen. Dit kan je duidelijk maken door middel van een call-to-action. Voorbeelden hiervan zijn: ‘bestel nu’ ‘vraag nu aan’ ‘download de brochure’. Veel mensen gebruiken nu ook de telefoon om iets op te zoeken. Zorg er dan ook zeker voor dat jouw landing page op de telefoon, computer en tablet goed leesbaar is. De tekst moet de bezoeker overtuigen om over te gaan tot een conversie. 

Schakel hulp in van Alona Marketing

Een echte professional laten kijken naar jouw lading page? De specialisten van Alona Marketing hebben genoeg kennis van landing page marketing om jou te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt of een keer wilt sparren over jouw landing page. We maken graag tijd voor je vrij.