Voordelen Google Mijn Bedrijf

Wordt jouw bedrijfslocatie nog niet weergegeven bij de onbetaalde zoekresultaten in Google?

Als dit bij jouw bedrijf het geval is wordt het de hoogste tijd een Google Mijn Bedrijf account aan te maken. Het zou immers toch enorm waardevol zijn om een gratis bedrijfsvermelding te krijgen als men zoekt naar jouw bedrijf?
Dankzij deze bedrijfsvermelding krijgt men meteen belangrijke informatie als openingstijden, een routebeschrijving en het telefoonnummer te zien.
Daarnaast heeft een Google Mijn Bedrijf account nog enkele aanvullende voordelen die we hieronder zullen toelichten.

Hoe wordt een bedrijf getoond met Google Mijn Bedrijf?

Door als ondernemer een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken vergroot je de online zichtbaarheid in de zoekmachine van Google. In dit account geef je bedrijfsgegevens op die vervolgens getoond kunnen worden:

  • Type bedrijf
  • Korte omschrijving van de activiteiten
  • Afbeeldingen van het bedrijf
  • Locatiegegevens
  • Openingstijden
  • Contactgegevens

Daarnaast is het mogelijk om posts te plaatsen, dit zijn tekstberichten die je kan voorzien van afbeeldingen om mensen een indruk te geven van het bedrijf.
Uiteindelijk ziet een bedrijfsvermelding van Google Mijn Bedrijf er dan als volgt uit. Google Mijn Bedrijf bedrijfsvermelding

Al met al een zeer compleet overzicht van een bedrijf op een zeer prominente plek in de zoekmachine en ook nog eens geheel gratis!

Lokale resultaten in Google Maps

Tegenwoordig zoekt men steeds vaker in combinatie met een plaatsnaam, bij het zoeken van een restaurant wil je immers wel dat het binnen afzienbare afstand is.
Door de Google Mijn Bedrijf pagina zo compleet mogelijk in te richten zal het bedrijf ook getoond worden in Google Maps met een speld. Afhankelijk van de branche waarin een bedrijf actief is kan dit zeer waardevol zijn om klanten in één oogopslag te laten zien waar jouw bedrijf gevestigd is.
Zoals in onderstaande afbeelding valt te zien worden de belangrijkste gegevens getoond en wordt de optie gegeven om meteen de routebeschrijving te starten.

Google Mijn Bedrijf lokale resultaten

Positieve invloed op vindbaarheid website

Het zo compleet mogelijk inrichten van Google Mijn Bedrijf is een onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie. Een gekoppeld Google Mijn Bedrijf  account heeft een positieve invloed op de organische vindbaarheid van een website. Het is een indicator dat het een professioneel bedrijf betreft en een goede invulling kan naast de vele andere mogelijkheden dan ook zorgen voor hogere posities in Google.

Beheer recensies via Google

Klanten kunnen in Google een recensie schrijven en voorzien van 1 tot en met 5 sterren. Aangezien de gemiddelde score prominent getoond wordt bij de bedrijfsvermelding, zodra er tien recensies zijn ingevuld, is het belangrijk dat dit een positieve score is.

Google Mijn Bedrijf recensies

Via Google Mijn Bedrijf is het mogelijk om de recensies die klanten achterlaten te beheren. Het is mogelijk om op een recensie te reageren of bij Google aan te geven dat een recensie ongepast is, mogelijk wordt de recensie dan niet langer getoond.

Enthousiast geworden over Google Mijn Bedrijf?

Dat begrijpen we maar al te goed en adviseren dan ook om een account aan te maken als dit nog niet aanwezig is bij jouw bedrijf.
Mocht je graag nog hulp willen ontvangen bij het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf account neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Scoren met conversies?

Maak een afspraak
2019-01-21T08:23:54+00:00