5/5
4.9/5 van 36 reviews

Wat was de situatie?

Vloerverwarmingen verkopen het hele jaar door, maar richting de koudere maanden neemt de vraag (en dus het zoekvolume) op vloerverwarmingen toe. En naarmate de vraag in de markt toeneemt, zie je ook de concurrentie toenemen in de Google Ads veiling. Door die toenemende drukte in de veiling stijgt de CPC, de kosten per klik op de advertentie. In het geval van Vloerverwarming Cuijk was deze CPC-stijging zelfs een verdrievoudiging.

Voor vloerverwarmingen zijn de maanden september tot en met februari als een ‘black-friday’ periode. Naarmate de CPC verdrievoudigt, houdt dat in dat je met je advertentiebudget ook drie keer zo weinig klikken kunt behalen. Dat heeft dus ook tot gevolg dat je drie keer minder bezoekers naar je website trekt. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor de campagnestructuur. Omdat minder kliks nog steeds over alle zoekwoorden verdeeld moeten worden, met als gevolg dat sommige zoekwoorden misschien maar een aantal klikken per dag pakken. En dat alles leidt tot steeds minder leads (zie grafiek LEADS: dal september/oktober 2021).

Wat was het doel?

Zorgen dat de aantallen leads weer op niveau komen, want de klant liep droog in de voor hem belangrijkste periode van het jaar.
De CPL moest omlaag, die ging omhoog naarmate de conversies daalde.

Wat is er gedaan?

Om in een cruciale periode voor de klant niet in te leveren op leads, is budgetverhoging geadviseerd. Dit gaf tevens ruimte om de advertentiegroepen iets uit te breiden, onder andere met een DSA campagne. Dit is een Dynamic Search Ads campagne, een geautomatiseerde manier van adverteren waarbij Google je website crawlt en op basis van de content op je website gebruikers en zoekopdrachten aan elkaar matcht. Naast dat een DSA veel interessante inzichten biedt in nieuwe zoekwoorden zie je vaak, zeker in combinatie met een TCPA, dat de conversie erg hoog is.

Er is dan ook gekozen om over te schakelen van een Enhanced CPC (ECPC) naar een Target Cost Per Acquisition (TCPA), van een handmatige biedstrategie naar een geautomatiseerde. Deze schakeling heeft als primair doel de conversies te verhogen en secundair de cost per lead te verlagen.

Dit alles om voldoende aanvragen op producten en dienstverlening te behouden in een cruciale periode voor Vloerverwarming Cuijk. Een investering, maar wel een goed overwogen en strategische investering die onze specialisten op kennis en ervaring konden adviseren.

Wat heeft het opgeleverd?

Het aantal leads is verdubbeld. (zie grafiek LEADS gemiddelde sep/nov 2021) naar gemiddeld 200 leads (zie grafiek LEADS gemiddelde nov/mrt 2022)

De conversieratio is met 84% gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Terwijl de CPC flink gestegen was in deze periode (22%), is de CPL gedaald van 31 euro naar 21 euro, een daling van 48%. Een budgetverhoging nodig, maar het heeft onderaan de streep dus absoluut zijn vruchten afgeworpen voor Vloerverwarming Cuijk.

Hoe hoger de conversie, hoe lager de kosten per lead (Cost Per Lead/ CPL). Die CPL worden mede bepaald door de CPC. Des te meer je betaalt voor een klik des te hoger de Cost Per Lead worden. Hoe sneller de gebruiker dit doel voltooid (het conversiepercentage), hoe lager de CPL.

0 %
Stijging in conversieratio
0 %
Daling in CPL
0 %
Groei in leads

De specialist over deze case

Hoe kijkt Alona Marketing terug op het resultaat?

De SEA-specialist van Alona marketing kan tevreden terugkijken op het behaalde resultaat. Dat vanuit het onderzoek, de strategiewijziging en uiteindelijke doorvoering het advies en de expertise van de SEA-specialist zijn vruchten heeft afgeworpen voor de klant, geeft voldoening. Dat is waar wij het voor doen en waarop we altijd scherp en hongerig zullen blijven naar nóg meer en nóg beter. Dat de klant op basis van de kennis en ervaring van onze SEA-specialist vol vertrouwen en overtuiging durft te ‘zaaien’ door middel van budgetverhoging en uiteindelijk zelf ook een geweldig resultaat mag ‘oogsten’ maakt ons trots en dankbaar. Want het blijft een tactisch samenspel tussen ons en onze klanten. De budgetverhoging was immers noodzakelijk om ons de ruimte te geven deze optimalisaties effectief te kunnen doorvoeren.

De SEA-specialist van Alona had voorafgaand aan de wijziging van strategie al geruime tijd handmatig conversie-data opgebouwd. Er was daardoor een goed beeld van de werkelijke CPA. Dat in combinatie met de hoge zoekvolumes in de markt, zeker in de piekmaanden voor vloerverwarmingen, gaf voldoende vertrouwen om over te gaan op de geautomatiseerde TCPA-strategie. Met kortom de moraal: als de kansen zich voordoen, moet je ze met beide handen aangrijpen. Het is dan ook een mooie aantoning van hoe deze geautomatiseerde strategie (smart bidding) tot geweldige resultaten kan leiden, maar tevens de hands-on mentaliteit van het team van Alona marketing.

Ook Vloerverwarming Cuijk is gezien de cijfers natuurlijk dolblij met deze resultaten. Het vertrouwen in de kennis en expertise van Alona heeft zich op een geweldige manier terugbetaald en biedt mooie perspectieven voor de samenwerking in de nabije toekomst.

In deze case vergelijken we de data van de periode september t/m november 2021 met november 2021 t/m maart 2022.

Heb jij ook groeiambities?
Let's maximize digital growth Together.

Andere succesverhalen.

Bekijk meer van onze succesverhalen.

Let’s maximize digital growth Together
with Jasper.

schermafbeelding_img
Jasper Boudewijns.
Head of Sales

Klant worden bij Alona Marketing in 7 stappen

stripe_yellow

1. Telefonische intake

Telefonische kennismaking waarin jij aan onze marketing expert vertelt met welk Marketing-vraagstuk je graag geholpen zou willen worden.

3. Offerte

Je ontvangt van ons een Offerte op maat; na akkoord gaan we direct aan het werk en ontvang je van ons een planning voor de eerste maanden.

5. Specialist

Om jouw doelstellingen te halen sluiten Vak-specialisten (bijv. SEA, SEO, Social Media) aan tijdens de samenwerking.

stripe_yellow

7. Maandelijks overleg

We laten je graag zien wat we precies voor je doen. Elke maand neemt jouw Growth Manager je mee door de cijfers en krijg je een kijkje achter de schermen. Ook blikken we vooruit op de planning van volgende maand.

2. Afspraak

Persoonlijke afspraak waar we dieper ingaan op jouw vraag en onze oplossing. Dit doen we met een uitgewerkt plan en bijbehorende doelstellingen.

4. Growth Manager

1 aanspreekpunt bij Alona Marketing die meedenkt over jouw (online) Marketing Strategie.

6. Livegang campagnes

Als we de online strategie voor jouw bedrijf hebben vastgesteld, zorgen we ervoor dat de online campagnes zo snel mogelijk LIVE gezet worden.

Klant worden bij Alona Marketing in 7 stappen.

stripe_yellow

1. Telefonische intake

Telefonische kennismaking waarin jij aan onze marketing-expert vertelt met welk Marketing-vraagstuk je graag geholpen zou willen worden.

2. Afspraak

Persoonlijke afspraak waar we dieper ingaan op jouw vraag en onze oplossing. Dit doen we met een uitgewerkt plan en bijbehorende doelstellingen.

3. Offerte

Je ontvangt van ons een Offerte op maat; na akkoord gaan we direct aan het werk en ontvang je van ons een planning voor de eerste maanden.

4. Growth Manager

Bij Alona Marketing heb je 1 aanspreekpunt, jouw Growth Manager, die meedenkt en met ideeën komt over jouw (online) Marketing Strategie.

5. Specialist

Om jouw doelstellingen te halen sluiten er ervaren vak-specialisten (bijv. SEA, SEO, Social Media) aan tijdens de samenwerking.

6. Livegang campagnes

Als we de complete online strategie voor jouw bedrijf hebben vastgesteld, zorgen we ervoor dat de online campagnes zo snel mogelijk LIVE gezet worden.

stripe_yellow

7. Maandelijks overleg

We laten je graag zien wat we precies voor je doen. Elke maand neemt jouw Growth Manager je mee door de cijfers en krijg je een kijkje achter de schermen. Ook blikken we vooruit op de planning van de volgende maand.