SEA SPECIALIST 2019-03-26T12:59:26+00:00

SEA Specialist  |  Per 1 mei/juni 2019 

De functie 

Je draagt bij aan de explosieve groei van 10 tot 20 bedrijven uit heel Nederland waar je nauw mee samenwerkt en waarvoor je de online vindbaarheid en zichtbaarheid verhoogt. Je werkzaamheden als SEA Specialist hebben dusdanig veel impact op deze bedrijven dat je direct bijdraagt aan hun succes. Op basis van de doelstellingen van onze klant richt je Google Ads-campagnes en BING-campagnes in. Ook geef je de klant advies over de juiste targeting, zoekwoorden, budget, bied-strategie, type campagne en propositie op de website van de klant.

Als SEA Specialist werk je in een team met andere specialisten. Dit zijn andere SEA Specialisten, maar ook professionals die zich bezig houden met Social Media, SEO, het bouwen van websites of propositie.

Je komt te werken in een jong team van leuke en professionele collega’s waarvan je in korte tijd veel zal leren over online marketing en over hoe wij dag in dag uit de verwachtingen van onze klanten overtreffen en het maximale uit het beschikbare marketingbudget halen.

Je kan zelf veel beslissingen nemen want je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen klantenbestand. Het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel is dus erg belangrijk. Je schakelt meestal rechtstreeks met de eigenaar, directeur of marketingmanager van het bedrijf waar we voor werken, waardoor geen dag het zelfde is. Je contactpersonen zijn echte ondernemers en dat merk je aan alles (de lat om resultaten te behalen ligt vaak erg hoog bijvoorbeeld)!

Hoe ziet een typische werkdag (die eigenlijk niet bestaat!) er uit als online marketeer bij Alona?

08:30 Je werkdag begint; je werkt vandaag op kantoor in Baarn. Je hebt direct al een mailtje dat snel opgepakt moet worden. Een van je grootste klanten heeft besloten om een nieuw product in de markt te gaan zetten, en wil van jou weten wat de beste aanpak hiervoor is in de Google Ads-campagne. Meer budget of niet? En in welk gebied dan? Je belt de klant om hem advies te geven en samen de beste strategie af te stemmen. Je komt met een aantal ideeën waar de klant nog niet aan gedacht had, en binnen 20 minuten staat er al een nieuwe campagne live. Een mooie start van de dag!

08:55 Om 09:00 uur heb je een call ingepland met een nieuwe klant die sinds de dag ervoor in je portfolio zit, dus je bereidt snel nog even de laatste puntjes voor. Van 09:00 tot 09:30 bel je met de klant om meer te horen over zijn bedrijf, hoe het nu gaat met de online vindbaarheid en wat er nog meer gedaan kan worden door het inzetten van Display Advertising. De klant is blij met je advies, en je gaat de komende 2 uur aan de slag met het opzetten van de campagnes.

12:30 Na de lunch vertrek je samen met een collega naar een bestaande klant in Amsterdam. We werken al 3 jaar voor dit bedrijf, dus het is tijd om de campagnes te evalueren, de strategie te bespreken en plannen te maken voor de komende 6 maanden. Je verbaast de klant natuurlijk in positieve zin met de laatste nieuwtjes van mogelijkheden binnen Google en Youtube.

15:40 Na je bezoek aan de klant werk je nog een paar uurtjes thuis en loop je de budgetten van alle klanten door om te kijken of er bijzonderheden zijn. Je belt nog even met de webdesigner om te checken of de klus die je daar hebt neergelegd op tijd afkomt. Ook mail je nog even wat klanten met een update van de campagnes.

17:15 Je kijkt nog even snel wat Youtube-filmpjes met de laatste updates in Google Ads zodat je weer helemaal bij bent!

De dag erna wordt je nieuwe koelkast tussen 12:00 en 18:00 bezorgd (nee het kon echt niet op een ander tijdstip), dus werk je lekker thuis. Lekker rustig, je kunt dus lekker doorwerken aan de campagnes! De dag erna ben je weer vroeg op pad voor een training op kantoor!

Je krijgt bij Alona de vrijheid om je dagen naar eigen inzicht in te richten. Dat betekent ook dat je vaak zelf bepaalt of je op kantoor of thuis werkt, bij een klant langsgaat of juist telefonisch overleg voert. Elke persoon, situatie en klant is uniek en verdient dus ook een unieke aanpak! En: je gaat je eigen portfolio binnen ons bedrijf beheren, en daar hoort natuurlijk een bepaalde mate van vrijheid bij!

Wat bieden wij?

 • Onderdeel van snelgroeiende team (7 personen) in Baarn!
 • Opleidingsmogelijkheden: We willen sneller innoveren dan onze concurrentie en onze klanten, dus je krijgt veel trainingen (intern en extern) zodat je altijd up to date bent.
 • Mogelijkheden om je verder te specialiseren binnen online marketing.
 • Een vast dienstverband, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • Een uitdagende functie waarin je nauw samenwerkt met onze klanten: stuk voor stuk hardwerkende en ambitieuze ondernemers waarvan je veel leert.
 • Laptop van de zaak.
 • Reiskostenvergoeding
 • Salaris: € 2400 – 3000 per maand, afhankelijk van je werkervaring en ambitie.
 • 28 vakantiedagen per jaar. Daarnaast is het mogelijk om tijdelijk om vanuit het buitenland te werken!
 • Je werkt 2 tot 5 dagen per week op ons kantoor in Baarn; de overige dagen kan je naar eigen inzicht bepalen waar je werkt.
 • Kantoor op 1 minuut lopen van NS-Station Baarn.
 • Zoals je hebt kunnen lezen op onze ”Werken Bij-Pagina”, doen we regelmatig wat nieuwe inspiratie op door een tijdje (één of meerdere weken) vanuit het buitenland te werken. Dus wil je een paar weken werken vanuit Spanje, Thailand of de Ardennen? Geen probleem!

Wie zoeken wij?

 • In het bezit zijn van één of meerdere Google Certificaten is een must.
 • Leergierig persoon, die het leuk vindt om met mensen samen te werken.
 • Iemand die niet bang is om met klanten te schakelen en goed advies kan geven.
 • Fulltime beschikbaar per vanaf mei/juni 2019 (eerder of later in overleg).
 • Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke positie (bij een bureau of aan klantzijde).
 • Kennis van / ervaring met WordPress is een pré (geen must).
 • Ondernemend persoon die analytisch sterk is en goed met cijfers.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord en geschrift.

Wil jij onderdeel worden van een jong team in een snelgroeiend bedrijf? Mail dan naar thijs@alonamarketing.nl.

Ik kijk uit naar je reactie!

Thijs van den Haak
06-52351534 / thijs@alonamarketing.nl 

PS: Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet gewaardeerd

Direct contact
Solliciteer direct